Another way to die

Härligt det var att komma hem från Stockolm och sova med Andreas igen! Hotell i all ära och superduper gott med hotellfrukostar, men inte mycket slår att somna på pojkväns-arm. Sen har ju ÄNTLIGEN pengarna kommit och nu har jag handlar massa saker som behövde och ville ha och jag blev riktigt nöjd med resultatet. Efter duschen ikväll ska jag använda min cocos- butter som jag längtat efter så mycket.


I morgon kommer mamma och så ska vi gå på Ulf Lundell och äta på restaurang. Gott gott

Gårdagen

Igår firade vi Maries födelsedag. Det var väldigt roligt, kul folk och alla var på bra humör. Avslutade kvällen på Kontiki där någon lyckades tappa en flaska från övervåningen och rätt ner i min skalle. Tur att man var full, så jag dansade vidare.
Idag är vi bakfulla och ska till Lerum (?) till nån specialfiskaffär.
I morgon åker jag till Stockholm med jobbet och kommer inte tillbaks försen sent på onsdag kväll. Ni får helt enkelt försöka överleva ett par dagar utan mig... :-)



Nytt rum

 Idag har jag fått ett nytt kontor. Det är fint och stort och varmt och luktar gott.

Äntligen fredag by the way.

Melodifestivalen förra veckan

Mys med vännerna






Räkporr

Orup och Lena PH strax innan försvinnandet:
Så typiskt män.



Äntligen är traumat över!

Orup är tillbaka, välbehållen. Jag konfronterade Jan Johanssen idag eftersom jag fortfarande inte fått något krav på lösensumma.
Sen hittade jag honom! Han hade gömt sig den lilla räkan. Nu är jag lycklig över att det här traumat är över och att Han och Lena PH kan återförenas.

Jag har varit och tränat idag igen och jag har sån träningsvärk. Beach 2009 here i come!  Snart dags för Goa.
På lördag ska jag på fest hos Marie, det ska bli kul. Hon har också köpt akvarium så jag och Adde ska köpa några fiskar i present. Men vi kommer inte få se melodifestivalen. Jo utan ljud, säger Marie. Man tackar. Adde och jag har en plan, vi ska åka hem och kolla på SVTplay direkt efter festen. Hoppas att vi lyckas undvika att se vilka som gick vidare bara..


Jan Johanssen A.K.A terroristen


Våga

En kollega frågade en annan nu på lunchen vad han ska försöja sig på när han slutar på tjänsten i morgon, efter att ha sagt upp sig.
Han berättade att han ska försöja sig genom att spela på hästar.
När jag frågade hur han vet att han kommer kunna försöja sig på det och hur lång tid han tror att det kommer ta så svarade han bara allvarligt  " det finns vissa statistiska sanningar". 

Jag tyckte det var ganska roligt, hela grejen, en socialarbetare som säger upp sig från jobbet, med en enda plan för sin försöjning och framtiden: Han ska spela på hästar.


Jag önskar jag vågade tänka så, ibland. Inte helt och exakt så, men lite mer iallafall. 





 


Gisslandrama

Andreas tror att Jan johanssen och Pernilla Wahlgren ska ha bebisfiskar. Pernillas mage har plötsligt blivit mycket mindre och Jan simmar runt runt och vaktar ett hörn i akvariet.
Jag tror att dom har tagit Orup som gisslan.

Saknad

Orup är försvunnen sedan en vecka. Borde jag vara orolig?
Han är ju i vanliga fall en sån pigg filur och är alltid framme och visar sig. Sist jag såg honom så parade han sig med Lena PH. Sedan dess är han spårlöst försvunnen.
Jag tycker att det är ganska typiskt manligt beteende iförsig och jag hoppas därför att han bara gömmer sig. Andreas och storebror menar att Orup har blivit uppäten av Jan Johanssen.

Jag ska fan strypa honom om han har dödat min Orup.



Punk Rocker

Så nu har det visst gått ett par dagar sedan sist jag skrev.
Den tolfte hade jag och Andreas 2 årsdag och vi firade på Rover med mat och röd vin, och i fredags kom min Henrik och hälsade på och vi hamnade på Storan (dit jag för övrigt aldrig går igen) Trist ställe men Henke var på bra humör och pratade med alla och det blev en ganska kul kväll ändå.
I lördags så var vi ett gäng hemma hos Anna och Daniel och åt tacos och såg på melodifestivalen - jätte trevligt! Jag och Josefin diskuterade melodifestivalen vitt och brett och det är skönt att ha hittat någon som är lika tokig i melodifestivalen som jag! Och då har jag bara en sak att säga; MÅNS var ju grymt bra! Hope and glory!

Idag har vi varit hemma hos mamma och co. och ätit tårta och kaka och paj och i morgon är det tillbaks i ekorrhjulet som gäller. Jobba och sen träna, var så himla skönt att ha träningsvärk förra veckan och jag måste ju fixa mina muskler inför Goa resan!

Ikväll blir det Beck film och pojkvänsmys.

Jag vill bli rik.

Halva veckan

Halva veckan har jag klarat av, och utan att göra av med särskilt mycket pengar alls ju! Jag känner mig ganska stolt över detta och jag tänker att om jag klarar nästa vecka utan att göra av med särskilt mycket pengar heller, så har jag mitt på det torra.

Jag tror att det kommer kännas konstigt när jag får pengar. För jag är nästan van att vara pank nu, jag har ju varit det i evigheter, typ två månader!
Och jag kommer få ganska bra med pengar också. Gaaah, det kliar i mina fingrar!!

Min baby har haft magsjuka några dagar nu och jag har varit livrädd att bli smittad men verkar ha klarat mig fint! Nu börjar han bli frisk också så jag hoppas att vi iaf kan gå på bio på vår tvåårsdag i morgon.


Jag skulle vilja bli något coolt. Det grämer mig att man vill två saker samtidigt.
Del ett vill inte ta studiemedel, vill flytta en bit från storstaden, köpa hus och ha trädgård.
Del två vill plugga design eller modefotograf,  flytta till Stockholm eller Milano eller något där man kan bli något, säga upp jobbet och chansa lite.

Varför går dessa två inte att kombinera? Jag kan inte bli skodesigner på landet. Jag vill inte ta studiestöd, jag gillar inte att vara fattig. Jag kommer aldrig ha råd med hus i Milano.


Skit med.
 

Aj aj aj...

Jag har träningsvärk i hela kroppen. Man får tydligen det när man rör på sig.

Jag har sett de här veckorna fram till lönen som helt gråa och meningslösa, varför ska jag ha helg liksom, pank och inget kul händer ändå, men idag känns det bättre.
Jag somnade jättetidigt igår för Andreas har magsjukan eller liknande så jag är nog ordentligt utvilad idag. Det känns konstigt. Det brukar inte jag vara. Det är som en helt ny värld.
Oftast är jag undervilad eller övervilad men inatt har jag sovit exakt 8 timmar. And i feel fine. Jag fick nog extra energi av träningen igår också trots att det känns som om jag har blivit överkörd av en lastbil i större delarna av kroppen idag.

Dessutom kanske jag får besök i helgen av en av mina absoluta favoritpersoner i hela världen!!


Jag har inte tid med det här egentligen. Men ändå. Det är viktigt. Reflekterande tid kallas det. Jag funderar på att köpa en väst med päls på som jag har sett på BikBok. Den är beige och jättesnygg. Undrar bara när man ska ha den. När det är kallt är det nog för kallt för en väst, och när det är varmt är den nog för varm.. hm...

Babyboom

Jag tycker att alla är gravida. Överallt ser jag stora gravid-magar och det är ett ständigt prat om bebisar och mammaledighet. Jag blir lite trött. Lite trött och lite stressad. Och på frågan "blir du inte avundsjuk?" så är svaret ; Nej. Skräckslagen. Och dessutom, vad är det att vara avundsjuk på, hade jag velat ha barn hade jag väl bara slutat käka p-piller och blivit gravid jag också.
Jag blir stressad för att fler och fler skaffar barn och som ser ut att vara i min ålder, och jag har inte en tanke på det. Ingen biologisk klocka som tickar.
I natt drömde jag att jag var gravid. Det var skräckblandad förtjusning. Mest skräck. Förtjusning över att jag skulle få vara ledig och skräck över resten. I drömmen tog Andreas med mig till min gamla kompis Matilda, som hade fått barn, för att visa att hon fortfarande var smal och lycklig. Hemma hos Matilda satt en söt liten pojk som Matilda hade döpt till "Lisabon". Jag blev fortfarande inte sugen och inte när jag vaknade i morse heller.

Så kan ni låta mig va nu? Det kanske inte är allas dröm att föda barn, få bristningar och hängbröst och bli en svensson-morsa i pannband som står i köket i radhuset med skrikande ungar hängandes om benen.

Barndomsmysterium

Ett mysterium har blivit löst. När jag var liten kollade jag på She-ra, en tjej superhjälte som var stencool och hade en enhörning och ett svärd som hon spöade robotar med.
Har alltid undrat vad hon var för någon och har aldrig träffat någon som sett hennes program. Men tack vare super-google så har jag hittat henne! Hon är He-mans tvillingsyster!

He-man, She-ra! Ser ni likheten? Va? va?




Borde jag jobba istället?

Am i too much for you?

Måndag igen och jag är lycklig lycklig lycklig över att Shirley Clamp åkte ur melodifestivalen, Det gjorde hela min kväll. Sen spelade det liksom ingen roll att de andra bidragen inte heller var så bra. Att hon inte gick vidare var det viktigaste.
Sarah och Johan var hemma hos oss och vi hade det riktigt bra, åt mycket godis och annan skit som känns sådär bra måndagen efter, men är det fest så är det!

Måndag och ny vecka och idag ska jag fan träna. Har varit så lat det senaste och hamnat på Fröken Olsson hur jag än har försökt att komma iväg. Idag ska det hända. Ingen semla. Bara träning.
Var på stan igår med Anna för att konstatera att jag är för pank för att köpa något alls. Men fika blev det och det är alltid så skönt att träffa Anna.
Jag har skrivit världens längsta köplista tills jag får lön. Fram tills dess har jag lust att gå i ide. Får man det?

Imorse bytte jag ut min stora stickade halsduk mot min röda Kaschmere, som är lite tunnare. Som för att sätta ner foten och säga att ja nu får det allt bli vår!





Hysterisk

Idag har jag gjort en mycket mycket modig sak - för att vara jag.
Jag har tagit min första hepatit spruta inför Goa-resan. Jag skrek inte ens men jag var smått hysterisk och tanten med sprutan som till en början försökte vara hård och sur kunde knappt hålla sig när jag började hysteriskt svamla om att jag har haft svans eller något sånt. Andreas stod i andra hörnet av rummet och smålog åt mig. Han tycker jag är väldigt underhållande när jag pendlar mellan gråt , skratt och panik.
Men jag klarade det! Jag tog sprutan. Nu efteråt är jag visserligen övertygad om att jag håller på att bli förlamad eller något, jag är öm i armen och orkar liksom inte lyfta den? Kan hon ha träffat en muskel? Stelkramp?

Efter denna bedrift åkte vi till Herkules zoo på Hisingen. Jag var fortfarande stirrig och svamlade på någonting om att ödlor kanske kunde bli grodor om dom tappade svansen. Eller något. Not my brightest moment. Han i affären bara; öööh... okej??
Jag fick inga krabbor - affärsgubben sa att dom biter av svansarna på de andra fiskarna. Inte så schysst.
Men jag fick två stycken små söta räkor! Dom har jag döpt till Orup och Lena PH, perfekt nu i schlagerstunder!

Andreas har köpt en mal. Den har han döpt till Kjell-Paolo.
Det blir ingen melodifestivalenfest i morgon, det får skjutas upp lite. Mamma lät så trött i telefon så jag bjöd ner lillebror och lillasyster till mig istället. Så det blir melodifestivalenfest anpassad efter en 10 åring med popcorn och godis och får va-uppe-så-länge-man-vill! Ska bli jättekul att ha dem här. Jag och Andreas har städat lite och handlat allt som behövs - typ 30 liter mjölk.
Vill ni ändå komma är ni såklart hjärligt välkomna, men det blir nog riktig fest någon helg framöver istället - det bästa med melodifestivalen är ju att det håller på så länge!

Här är en av mina räkor - Orup. Lena PH är blyg och gömmer sig bara.


Pendlande humör

Får man strypa en arbetskamrat?

De senaste dagarna har det bara blivit värre och värre, och jag står snart inte ut. En värre person har jag nog aldrig träffat! Jag kom på det igår mitt på dagen, att nej, jag skulle inte bry mig ett smack om jag aldrig mer behövde träffa honom. Nånsin. Det skulle faktiskt bara vara skönt.
Han förstör hela min dag.

Igår var jag och Andreas och Ulf på en stor stor affär, nån tysk tror jag, efter jobbet och köpte prylar till akvariet. Sedan gick vi hem och pillade med det och jag målade en bakgrund och så släppte vi ner våra  första fiskar som ska vara där tills det är dags för de andra att komma, när bakterierna eller så är i ordning. Jag har hittat en krabba också som jag ska köpa kanske nästa vecka - den var faktiskt jättesöt och jag hoppas att den inte blir för stor.

Jag har redan skrivit en lång shoppinglista för nästa månad, Andreas sa till mig här för någon dag sedan att han tyckte att jag var värd att lägga en stor slant på mig själv.
Och jag tror han har rätt! Shopping Shopping bara 21 dagar kvar till lön!

Suck. 21 dagar... Det är ju en evighet..