Skäll

Ja här sitter jag och bloggar en lördagskväll med ett stort glas vin. Varför?
jo för den här dagen verkar ha varit för mycket, hela veckan kanske för mycket. Och jag är sur och grinig och stressad och ointresserad.
Det har varit hel-stressiga-familjen-flyttar-Johan-till-Göteborg och spårvagnar och bussar och sedan bråk om det där jävla akvariumet som jag, ja, ursäkta, men jag vägrar faktiskt ta det. Sedan dålig film om en hund som ska dö i slutet och hundratals svar på annonsen men dessvärre inte många svar på den som jag lagt ut.

Och ja, om jag får vara självisk en stund så är det skitjobbigt att ha en trea full med möbler och ingenstans att ta vägen, och som jag känner nu så vill jag bara att skiten, flytten, krånglet med möblerna ska vara klart så jag kan sitta i min etta nånstans i Björkekärr eller whatever och dricka vin och surfa på min nya mini-dator och bara få vara, självisk nog att tänka på mig själv.


Nej.

Nej nu flyttar faktiskt Andreas på onsdag nästa vecka, och jag har fortfarande ingen lägenhet.

Ge mej en lägenhet förihelvete, gärna en etta i olskroken, stampen eller så.

Först stiltje och sedan händer allt.

Ja vilka dagar det har varit här de senaste dagarna. Efter att ha levt i nån form av Svensson-vakum poch längtat efter att något annorlunda ska hända så ska allt hända på precis en gång.
Jag har äntligen äntligen äntligen hittat min drömutbildning - och jag behöver Matte C och ska därför läsa det med start måndag och söka programmet i april, och helt plötsligt har Andreas kommit in på en skola och ska flytta, med typ en veckas notis vilket gör att jag behöver en lägenhet typ nu och helt plötsligt ska bli själv i storstan med min hund.
Jag ska jobba heltid, läsa matte C och designkursen samtidigt, och eftersom jag redan har tagit csn-lån och ska läsa typ fyra år till så måste jag spara pengar BIGTIME under detta året, och detta konstaterade jag en kvart innan jag gick ut och hetsshoppade upp 2500 på 45 minuter.
Jag behödve det. Ok?

Jag är lite chockad än men efter ett sms av kloka, älskade mamma med orden; dina tankar styr dina känslor,
så har jag bestämt att jag ska försöka göra det bästa av situationen och försöka tycka att det är lite kul med ett helt nytt liv, en nystart.

Panik

Följande saker vill jag ha ordning på innan du flyttar 100 mil ut i skogen.


När flyttar du? I Helgen? Nästa vecka?


Boende åt mig, nära mitt jobb för Bruces skull. - vad gör vi om jag inte har en lgh när du flyttar?


Säga upp/hyra ut lgh vi har - Vad gör vi om ingen vill ha den, vem ska betala hyran? Vem ska tömma lägenheten(flytt) och städa den?


Vad tar du med dig och vad lämnar du? Vad ska vi göra av resten av grejerna som inte får plats i min lägenhet som jag ännu inte har?

Jag behöver TV, dator. Vad göra med akvariet?


När ska vi ses? Ska vi ses? Hur ska det gå till i så fall?




Jag tror inte jag gillar den här iden.


Folkhögskolor

...Är flumm. Det var med nöd och näppe jag klarade mig igenom dagen.
Vi skulle leka att vi var en liten mutter i en stor maskin och göra en rörelse och ett ljud och andra småbarnsfasoner och jag backade instinktivt ut ur rummet.

Jag leker inte lekar nykter.

Och inte fick jag mina pennor heller så i stort sett var dagen meningslös.
Men åka tåg i sex timmar - det är ju kul. Not.

Idag är sista sommardagen säger dom och jag sitter på mitt kontor. Men efteråt ska ja spela Frisbee-golf. Förmodligen äger jag på det. Det bara känns så.


Hahahaha

Min kompis Linda-Sara lyckas alltid hitta de bästa sakerna som jag kan göra på jobbet.
Här. yearbookyourself.com

Här är typ 50-talet. jag ser ut som farmor.          60Talet.

80-Talet var tog du vägen?

...

I swore I'd never fall again
But this don't even feel like falling.
Gravity can't forget
To pull me back to the ground again

SJ dödar min ekonomi.

Ikväll ska jag åka tåg. Igen. Jag har ingen alls lust men jag ska på ett upprop på den designkursen jag har kommit in på.
Det finns flera skäl till att jag inte har lust. Ett är att jag tycker det räcker med att åka tåg nu. Ett annat är att tågbiljetter SKA VA SÅ JÄVLA DYRA.  Ett tredje skäl är att jag inte har lust med själva uppropet, jag tycker sånt är drygt. Och ett sista skäl är att jag kommer vara borta hela dagen i morgon och behöva åka tåg hem sent på kvällen.

Igår kom min storebror till mig och jag lagade köttfärssås och vi kollade på Lipstick Jungle. Jag visade honom mina nya dansmoves från Karlskrona, klappa hunden å skidåkarn och det. Jag tror han blev imponerad.


Andra dagen efter semestern och jag är redan trött på det här stället. Det ser bra ut.
Anna, jag behöver dig. Bigtime. Du, jag, en tom lägenhet - utan killar å skit, och en treliters vindunk. Är du på?

GAH!

Ta mig härifrån!
Måndagssushi med Viktor och lämnat in veckans lotto-rad.
Nu jävlar ska jag bli miljonär och när jag är det ska jag skratta åt er andra och skratta.

jag måste ha ett nytt jobb. NU.

Tillbaks till verkligheten

Då var man hemma igen med allt vad det innebär. Har haft så otroligt kul i Karlskrona och på hela semestern egentligen så det här känns ju inte så ballt.
Och att sitta på jobbet igen och veta att nu börjar jakten igen, jakten på att hitta mitt kall här i livet, och ett ställe i den här världen där jag vill bo.
Känner mig ganska vilsen för jag vacklar mellan framtid och dåtid, nostalgi och ångest och det känns inte som att jag har någonstans där jag faktiskt vill vara, ingenting jag egentligen vill och ingenstans jag känner mig hemma.
Vill inte flytta tillbaks till Karlskrona, om jag inte också får flytta tillbaks tiden, och jag vill inte flytta till någon ny stad och börja om heller. Jag vill nog bara att Göteborg ska ha lite mer av det jag saknar, mer liv och människor jag känner, men egentligen vet jag ju att det inte är Göteborg det är fel på, det är bara jag som står och trampar.
Jag vet dock att det är för långt till havet.

Under semestern har jag känt att jag har hittat mig själv igen - glada jag, men det var som att i morse var hon puts väck.
jag tror att jag har kommit på att jag måste sluta det här jobbet. Typ snart.
Och jag tror att jag har kommit på fler saker också - men det orkar jag inte ta tag i nu.

Som en ny religion

Sailet och allt vad det innebär.

Iförregår var jag å Marie i Torhamn och sov hos hennes mamma och pappa, och dagen efter skulle vi ta det lite lugnt, men det blev först Tommys band i regnet och sedan en fest med singstar och konstigheter och ölspelet och ut sedan och våldgästade någon spelning med Bon Jovi låtar och Nivå och Michells med fetaost i vanlig ordning. Och frukost vid havet och ett försök att åka båt och sen flera timmar på en klippa i solen och efter det något konstigt i magen. Jag trodde att jag var hungrig men jag har ätit och känslan finns kvar. Rökte ett par cig också men ingen ändring.
Jag ska snart börja dricka igen, så jag hoppas att det ordnar upp sig med lite sprit i magen.



Jag har varit dålig på att underhålla bloggen men jag har twittrat flitigt de senaste timmarna på

www.makebelieves.bloggy.se/

Varning, vissa fylle-inlägg förekommer med varning för grovt språk.

Everything feels like home

Jag hittade min kompis Gustavs låtar på Spotify, och så färdas man bakåt till de dagarna på taket och hur man levde helt utan att tänka vidare. Och så ska lillebror börja på Universitetet snart och jag tror att jag önskar att det var jag.
Jag har ingen lust ALLS att gå tillbaks till jobbet. Jag har varit mycket gladare och mer mig själv under semestern än vad jag har varit på mycket länge, och jag tror att mycket beror på att jag inte har varit där.

Men det kan också vara så att allt gammalt håller mig tillbaks, jag kanske inte gör det bästa av nuet heller.

Efter sailet ska jag leva i nuet och försöka ta vara på det jag har och leva Göteborg till fullo. Eller så gör jag något drastiskt. Typ flyttar till Kalifornien.


Hösten får vänta

Nyss när jag var ute så kom det en vindpust som svepte med sig massa torra löv från träden. Nu är det dags alltså, för hösten.
Efter ett långt pep-talk med Anna så känns det som om den här hösten kommer blir riktigt bra.

Men den får vänta en vecka till iallafall, för först är det sailet!

Nej men

Tillbaks från Putte i Parken, och alla de där människorna som jag hade hoppats att slippa träffa typ nånsin, och jag och bror gjorde det bäsrta av dagarna, med Ulf Lundell och Timbuktu men det hjälper mig inte från att rysa av obehag inför Karlskogingar och Degerforsare.

Nu är jag tillbaks efter en liten sväng till Andreas föräldrar, fiske på flotten och sol och vin, och idag ska jag shoppa med Marie och ikväll kommer Rebecka och sover över och vi ska gå på Kontiki och festa.

Har ni det bra?

Puss